• Byggmann

Bygde hus uten bekymringer

ROALD OG LENE BYGDE HUS UTEN BEKYMRINGER:

– Vi er ekstremt fornøyde

Å bygge hus kan være utmattende og slitsomt. Roald Hope Valle og Lene Valle Hope opplevde derimot en smertefri prosess da paret bygde sin nye funkisbolig på Seim.

– Vi kjøpte tomt i 2020. Deretter startet husbyggingen i januar/februar 2021. Et av våre ønsker var at kun én part skulle ha kontroll på hele byggeprosessen, fordi det ville gi minst bekymringer for vår del, sier Roald Hope Valle.

Løsningen ble Seim Bygg.

– Vi er ekstremt fornøyde, både med sluttresultatet og hvordan de har fulgt oss opp underveis. De har gjort en helt fantastisk jobb, skryter paret.

MODERNE: Den nye funkisboligen til Roald Hope Valle og Lene Valle Hope har tre etasjer. Det inkluderer en stor takterasse på hele 70 kvadratmeter. Bare vent til du ser utsikten…

– En drømmekunde

Det allsidige byggefirmaet tok mer enn gjerne på seg oppdraget. De er medlem av boligkjeden Byggmann, som har forhandlere over hele Norge.

– I tillegg har vi et selskap som heter Seim Eiendomsutvikling som driver med tomteutvikling. Seim Bygg leverer boliger, hytter og garasjer til disse tomtene, opplyser daglig leder Terje Seim.

Det var han som kom i kontakt med Roald og Lene da de var på utkikk etter en tomt i området.

– Dette var jo en drømmekunde! De var svært samarbeidsvillige og sammen fant vi gode løsninger, sier han.

Fra takterassen har du utsikt over nydelige Lurefjorden.

SEIM BYGG AS

  • Seim Bygg ble etablert i 2002. 12 ansatte, eks. innleid arbeidskraft.
  • Omsetter for rundt 30 millioner kroner i året.
  • Tilbyr tømreroppdrag til både privat og offentlig sektor.
  • Har spesialisert seg på nybygg, tilbygg, rehabilitering og næringsbygg.
  • Er forhandler av boligkjeden Byggmann, som tilbyr boliger, hytter og garasjer.
  • Er en lokal forhandler av Aubo Kjøkken, bad og garderobe.

Snakket i timevis

Etter at tomten var kjøpt, startet samtalene om hvilke muligheter paret hadde.

– Seim Bygg var behjelpelige med å treffe oss på ettermiddagstid. Vi kunne sitte i timevis og diskutere både hustype og innvendige løsninger. Til slutt kom vi frem til et hus vi var fornøyde med, sier Roald.

Han beskriver hjelpen de fikk som eksemplarisk.

– De var svært behjelpelige i alle faser. Du skal ta mange valg i en slik prosess – og du blir nesten lei av å ta disse valgene hele tiden, forteller paret.

Dette var første gang de var gjennom en slik omfattende byggeprosess.

– Alle involverte, inkludert underentreprenører, har gjort en særdeles profesjonell jobb. De veiledet oss og kom med gode råd og tips hele veien. Det var rett og slett bekymringsløst, sier Roald og Lene.

Funkisbolig med plass

Boligen, en funkisbolig på 200 kvadratmeter, består av tre etasjer og har blant annet en stor takterrasse på 70 kvadratmeter i tredje etasje.

– Vi er glade i å være ute, i tillegg gjør beliggenheten på huset at vi må opp i høyden. Det er en eksepsjonell utsikt som vi bare måtte ha, smiler Lene.

Det moderne funkishuset er tilrettelagt for overnattingsgjester.

– Nede har vi to doble soverom, kjellerstue med sovemuligheter og et gjestebad. Vi har voksne barn som skal ha muligheten til å besøke oss samtidig, sier paret.

Tilpass kataloghuset

Seim Bygg har vært tilknyttet Byggmann Gruppen siden 2008. Selv om kjeden har en rekke boliger i katalogen, står du fritt til å gjøre endringer og tilpasninger for å skape ditt drømmehjem.

– Vi er veldig fleksible og tilpasningsdyktige – og utfører mange ulike byggeoppdrag, forteller Seim.

De har samarbeidspartnere på alle nødvendige fag og er ansvarlig søker. I tillegg til å være en anerkjent boligbygger i området, utfører de mange rehabiliteringsoppdrag.

– Omtrent 40 prosent av arbeidstiden vår går til rehabilitering, tilbygg og ombygging av boliger, legger han til.

Lokale ansatte

Den lokale håndverksbedriften har alltid to eller tre lærlinger inne.

– Vi er veldig opptatt av å lære opp lokale og gode håndverkere, sier Seim.

De kan vise til trygg økonomi og lokale ansatte. Det tyder på en stabil og lojal arbeidskraft.

– Det gjør også at vi har god lokalkunnskap og kjenner godt til hva som er aktuelt i vårt område. I tillegg sørger eiendomsselskapet for at vi har tilgang til flotte tomteområder. Ved å bruke lokale og solide håndverksbedrifter tror jeg kunden blir fornøyd med resultatet, både nå og i lang tid fremover, avrunder Terje Seim.

Alle foto: Natalie Sæthre
Denne saken var opprinnelig publisert som annonsørinnhold i BA 2022

Funksjonell seinorfunkis

Erna og Kjell var klar for å forklate generasjonsbustaden på over tre etasjar:

– Alt er blitt slik me ville

Huset blei for stort, men dei fann ikkje noko leiligheit dei ville ha. No har Erna (69) og Kjell Mjåtvedt (72) gjennom tett samarbeid med Seim Bygg fått seg nytt draumehus.

– Alt er blitt slik me ville, på ein prikk. Seim Bygg har gjort ein kjempejobb, seier Erna, og haustar supplerande nikk frå ektemannen Kjell.
– Me reiste til Syden i haust, då berre grunnsolen var støypt. Så kom me heim til jul, då var det komme tak på huset. Deretter reiste me til Syden igjen. Seim Bygg har styrt med alt, seier han.

Kjell og Erna Mjåtvedt er stårlande nøgde med det funkishuset dei no nettopp har flytta inn i.

På eiga tomt

Erna og Kjell er no nettopp flytta inn i Sagstadvegen 63 – dei held framleis på med å få møblar og anna på plass. Huset dei flytta frå ligg i Sagstadvegen 65, nokre få meter frå nyehuset. Dei har rett og slett bygd på eiga tomt. Å flytta frå eit nærområde dei har djupare røter i, var ikkje noko dei ønskte. Likevel følte dei at det var tid for å forlata den store generasjonsbustaden over tre etasjar.

– Me har helse, men me har ikkje helse til å halda eit så stort hus som det me har budd i til no, forklarer Erna. Den nye einebustaden har universell utforming og alt på eitt plan. Saman med Seim Bygg har Erna og Kjell fått tilpassa einebustaden både etter tomteforhold og med omsyn til praktiske løysingar.

– Me er forhandlar av Byggmann-hus. Erna og Kjell hadde sett desse husa, og tok kontakt med oss. Dermed starta prosessen fram mot ferdig hus for deira del, fortel dagleg leiar Terje Seim i Seim Bygg.

Det nye Byggmann-huset har eit bruksareal på 120 kvadrat. I tillegg kjem mellom anna garasje.

Frå soverommet kan Erna og Kjell gå direkte ut på badet.

Mange minner

To år tok det frå dei første tankane om ny einebustad dukka opp, til ekteparet i helga kunne flytta inn i huset. Då hadde dei allereie vore på utkikk etter leiligheit som erstatning for generasjonsbustaden, utan å finna noko dei kunne tenkja seg.

– Det var lett å konkludera med at me ville ha ny bustad. Men å selje den gamle einebustaden var ikkje enkelt. Dette var barndomsheimen til Kjell, her har me budd med ungar og svigermor. Det er mange gode minner knytt til huset, forklarer Erna.

Til slutt kom ho og ektemannen til ein konklusjon som dei meiner kan passe til fleire: – Eit hus er eigentleg berre eit hus. Minna tar vi jo med oss sjølv om me flyttar, seier Erna. Detter er Kjell einig i, sjølv om huset dei forlet er barndomsheimen hans.

– Det viktigaste har vore at me får bu i nærmiljøet. Me trivst utruleg godt. Me såg på leiligheiter andre stader, men eg kunne ikkje tenkt meg å flytta dit, seier han.

Leiligheit vanlegast

For Terje Seim og Seim Bygg er det å byggja og selja ny bustad til godt vaksne ikkje noko nytt fenomen. Men det desidert vanlegaste er sjølvsagt at såkalla seniorar kvittar seg med einebustad og investerer i leiligheit.

– Me byggjer til dømes ein firemannsbustad på Frekhaug der me har selt to einingar til seiniorar, forklarer Seim.

Jo meir han tenkjer på valet til Erna og Kjell Mjåtveit, jo meir overtydd blir han om at dette er eit val som kan passa for fleire.

– Litt ute på landet har ein gjerne store tomter. Samtidig vil ein ikkje flytta frå nærmiljøet der ein har budd i mange år. Leiligheiter finns det ikkje over alt, då kan det vera ei god løysing å gjera som Erna og Kjell, seier han.

Husleverandøren og huskjøparen småkranglar litt om kven som fortener skryt og heider for prosjektet. Seim er opptatt av å hylla ekteparet for å ha gått for eit moderne og tøft hus i godt vaksen alder. Ekteparet Mjåtveit at det er Seim Bygg som skal hyllast for god oppfølgning, og for å ha gitt dei den tryggleiken som skulle til for å satsa på eit slikt prosjekt. Dei har våga å reisa til Syden i byggeperioden, og overlate prosjektstyringa til Seim Bygg – sjølvsagt supplert av telefonar, e-postar og samtalar om fargeval og anna.

Erna meiner i grunnen at det dei har gjort ikkje er noko spesielt.

– Dette er noko alle kan klara viss dei vil, meiner ho.

Treng ikkje kosta

Mange seniorar vergar seg for å ta opp lån til ny bustad etter at dei er blitt gjeldsfrie. Terje Seim er langtfrå sikker på at reknestykket må tilseia nye lån.

– Leiligheiter er i mange tilfeller dyre. I tillegg skal ein hugsa på at seniorane gjerne sitt på store einebustader som gir god pris ved vidaresal. For mange skal det vera muleg å byggja nye, tilpassa og mindre einebustader innanfor den prisramma ein får for det gamle huset, seier han.

Artikkel og foto: Stig Erik Elliot
Denne artikkelen er hentet fra Stilren.